Last nite tetiba nak makan udang sambal la pulak.. So ape lagi udang pun ader hasil tangkapan di pasar Smart hari Sabtu lepas.. Quite cheap la jugak coz udang dia agak besar2... Lagipon malam tu offer from RM18/kg to RM11/kg.. Then i pun sambar la sekilo...
Memula ingat nak makan ngan roti jek, Tapi bila Ery balik dia pon memberi pendapat & cadangan untuk makan nasi lemak + sambal udang... Cadangan di terima dan bermulalah episod memasak nasi lemak yang paling simple.. Daun pandan ambik dalam pasu depan rumah, santan pulak guna jenama ayam brand yang dalam kotak dan hirisan halia... Campur semua skali dalam rice cooker dan tekan suis on... Pastu amik pan letak atas dapur dan pecahkan telur utk digoreng.. Ikan bilis & udang geragau mmg dah siap sedia goreng...
Part sambal udang Ery yg tolong repirkan coz i kalau masak sambal agak kureng reti ckit.. Walaupun agak manis sambal tapi i relly like it.. So malam tu kami dinner dengan hidangan yang agak heavy. Untuk memecahkan balik lemak, i buat lemon juice.. Yummy...
No comments:
Post a Comment