Friday, September 30, 2011

Mom & Baby Expo @ Danga City Mall.

We all menyempatkan diri ke Mom & Baby Expo @ Danga City Mall. Dah ler pergi masa last day.. rugi btollah. Kalau tau pergi awal2.. hahahhah.. Kami masuk 2 games, Diapers Changing Contest by Daiapex (Father) & Baby Crawling Contest. Even x menang tp dapat lah jugak hadiah..
Kami dpt 2 bag pampers Daipex & 2 small bag pampers (x tau brand)..












Wednesday, September 28, 2011

WW


Rindu & Geram sama si comel ini


Tuesday, September 27, 2011

Marhaban

Last Sunday kat rumah my mum ader buat Marhaban, simple jek coz diorg pergi byk rumah.. Kami sedia makanan pun yang ringan2 jek.. My SIL buat kebab.. So menu utk kumpulan marhaban, kebab, jelly, anggur & air.. X leh sediakan heavy food coz mmg dah janji cuma 1 rumah je yg boleh sediakan heavy food. Takut org x makan.. membazir pulak.. The best thing, this group siap bwk alat muzik sekali.. So best la sikit..







Monday, September 26, 2011

Training Guna Straw Pulak

Skang tgh sibuk training Irfan minum guna straw.. Pasni bila dah terrer leh guna cup pulak... 
Mula2 ok.. Tp bila dah lama2 start buat main.. dia main keluarkan air.. habis basah baju..

The best thing ialah dia akan bukak penutup degan menggunakan mulut.. huhuhu..



tgh sibuk explore botol baru


Saturday, September 24, 2011

Baby Melecur Kene Tomyam

Arini terima email from my friend pasal ada satu kes kat salah satu restoran di Shah Alam.. Oleh kerana kecuaian salah seorang pekerja di situ, menyebabkan seorang bayi menderita kerana melecur.

Sedih tgk bayi sekecil itu terpaksa menanggung derita. Kalau kita yg besar ni pon rasa sakit bila terkena air panas apatah lagi bayi kecil. Semoga baby Aisya cepat sembuh dan ceria seperti selalu..

Full story kat blog


 some photo from owner blog
http://3.bp.blogspot.com/-Nc7Fuw6YZ8M/TnQnugWmP3I/AAAAAAAABqY/uc8VKv_FP_U/s400/1.JPG
 
http://1.bp.blogspot.com/-sR4loAJDpS4/TnQnzEAPysI/AAAAAAAABqc/1zdksDzJd5A/s400/2.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-zFIDkiwNx3U/TnQn5bEsJMI/AAAAAAAABqg/xvSZ1HVufWg/s400/3.jpg

http://3.bp.blogspot.com/--YzvBA1TdS0/TnQn9j0SHWI/AAAAAAAABqk/BFSK4xO1fQc/s400/4.JPG

http://1.bp.blogspot.com/-jfPfqyywP8I/TnQoEC7pLiI/AAAAAAAABqo/0PT4IyHjvgw/s400/5.JPG

http://2.bp.blogspot.com/-d9D5SQEBLL0/TnQoZBFNNuI/AAAAAAAABq8/GnL_mTCsXQc/s400/10.JPG


For the rest ambil ikhtibar mengenai perkara ini..


Edisi Raya X Habis

Apa lagi aktiviti nyer kalau x makan..makan..dan..makan..sambil bergossip..
miahahhaah..
xde mood nak bercerita, tgk gambo jek lah..





Thursday, September 22, 2011

orang JOHOR ayuh ke Mom & Baby Expo

Ayuh ramai ramai serbu ke 
Mom & Baby Expo 
Date : 23th – 25th  September 2011
Location : Danga City Mall, Johor Bahru



Puff ?? Boleh lah...

Resepi ni hasil dari jelajah ke blog Yani tgk Farid & Lil Sofia makan nampak sangat menyelerakan.. Kalau tak x kan senyum sampai ke tlinga kan.. I pon try buat lah jugak.. Mmg sedap hokeh lagi sedap dr jual kat kedai luar.. Pastu leh sumbat inti banyak2 ikut suka..  xde  lagi masalah merungut sbb inti ciput.. Nex time nak try buat sardin lak lah.. 

Resepi yg i buat ni x bape nak lengkap, telur pon x sapu kat kulit puff tu.. asal boleh makan jek.. hehehehh.. Kalau nak cuba resepi nih terjah kat entry Black Pepper Meat Puff by Puan Iryani

Ps Inti leh simpan @ frozenkan, bila nak makan defrost & bakar..




Tuesday, September 20, 2011

Saya Sangat Rajin

Kalau hari minggu haruslah si kecik tu ader kat rumah kan.. Sibuk mama kemas luar dia pon sibuk kemas kat dalam..




Monday, September 19, 2011

Hairstylist lah bukan Barber

Oleh kerana dok geram tgk rambut yg panjang dang terurai.. Pahtu bila kering tercacak cam singa akhirnya aku hamik gunting & start gunting rambut si kecik tu.. Mana yg sempat lah.. ade panjang ade pendek nasib lah syg oii.. dah rupa abg askar dah.. muka pon lain.. Tetiba rindu plak kat rambut singa dia... huhhu...

Nak tau x camner i dapat gunting rambut dia? kan Irfan suka mandi dalam baldi, masa dia tgh sibuk mandi tu lah i gunting rambut dia... huahahhaha.. 

sebelum rambut dikorbankan


selepas..